Senior Embedded Software Engineer

Fixed term contract

High Tech Campus 10, Eindhoven

05/03/2021

Apply in one click Apply for job opening

Reference number

2021-17116

Category

Operations — Engineering/production

Business industry

Other

Minimum level of education required

Bachelor Degree

Diploma specialization

Information Technology
Electronics
Computer Science

Minimum level of experience required

5 to 10 years

Contractual hours

Full time

Contract duration

1 year

Languages

English
Dutch

Location

The Netherlands

Share this opportunity

Job description

Vanwege groei in technische complexe projecten zijn we op zoek naar getalenteerde software professionals met een passie voor techniek. Denk aan innovatieve projecten voor de meest vooraanstaande (internationale) R&D bedrijven gevestigd in Nederland. Hierbij kun je denken aan bedrijven actief op het vlak van robotica, landbouw, maritiem & offshore, automotive, olie & gas en renewable energy, maar ook aan diverse innovatieve vooraanstaande kennisinstituten.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn AKKA Technologies! Een wereldleider binnen engineering consulting en R&D services; AKKA Technologies is al meer dan 30 jaar een trouwe partner van de grootste industriële spelers in hun digitale transformatie en gedurende hun hele product life-cycle. Onze 21.000 experts zorgen wereldwijd voor een versnelling van innovatie en time-to-market voor producten en services binnen de digitale, industriële wereld.

 

Onze waarden? Respect, durf en ambitie. Deze motiveren ons elke dag om de innovatie-uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Onze sterkte? Onze positie als globale leider in combinatie met onze nabijheid en persoonlijke aanpak!

 

Jouw uitdaging

Als Embedded Software Engineer bij AKKA Technologies zet je jouw kennis in om innovatieve projecten te realiseren. Je weet op een gestructureerde manier software te ontwikkelen, werkt samen in een (multidisciplinair) team en kan duidelijk communiceren over de projectvoortgang en mogelijke projectobstakels. Met jouw achtergrond heb je geleerd de juiste informatie uit datasheets te halen en op basis daarvan kwalitatief goede software te schrijven.

Een interessant aspect aan deze functie is dat je als Engineer de kans krijgt te leren van je senior collega’s en mee draait op gevarieerde projecten binnen de high-tech sector. Hierdoor blijf je jezelf ontwikkelen, uitdagen en doe je veel ervaring op. 

 

Naast software ontwikkelen wordt van je gevraagd om als consultant actief te zijn: meedenken in het verhogen van de kwaliteit van zowel het product als de ontwikkelprocessen. Dit kan door jezelf actief te bemoeien met design en architectuur van de applicaties, maar ook door juist meer het agile scrum proces vorm te geven en verbeteren. De garantie die je krijgt: geen dag is hetzelfde.

Profile

Wie ben jij?

Er is een goede balans tussen de kennis die je meebrengt en de kennis die je komt halen. Je hebt namelijk al ervaring met verschillende programmeertalen op het gebied van embedded software. Met deze basis ga jij de uitdaging aan om je kennis van deze talen te verdiepen en daarnaast deze kennis uit te breiden met andere programmeertalen. Zo leer jij te denken vanuit verschillende invalshoeken en kun je beoordelen en adviseren in welke programmeertaal de juiste software voor het project geschreven kan worden.

Naast programmeren heb je interesse in de aspecten daaromheen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld automatisch testen en het gebruik van tooling. Performance issues op embedded hardware (platformen) houden jou scherp en je weet goed om te gaan met de beperkingen van een hardware platform.

 

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde technische opleiding op HBO- of WO-niveau
 • Minimaal 5 jaar professionele werkervaring met C en C++
 • Minimaal 3 jaar ervaring met embedded systemen zoals een Raspberry Pi
 • Pré: basiskennis van (embedded) Linux
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

 

Wat mag je van ons verwachten?

AKKA biedt een technisch uitdagende omgeving waar jij via de diversiteit aan projecten het verschil kunt maken. Daarnaast geloven wij dat je als Engineer nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Binnen onze AKKA Knowledge HUB bieden we trainingen aan die aansluiten op jouw ambities.

Jij kunt als ervaren Engineer een prominente rol aannemen binnen het team. Onze Career Road Map biedt verschillende kansen; je kan actief deelnemen in kennisdeling, het begeleiden en coachen van studenten of Junior Engineers of door het vergroten van kansen voor AKKA.

 

Kort samengevat:

 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
 • Loopbaanopvolging door jouw AKKA Business Manager en HR Officer gedurende jouw carrière
 • Flexibele werktijden (in overleg)
 • Momenteel vooral thuiswerken i.v.m. COVID-19 en daarna werken op klantlocatie in de Eindhoven regio alsook op ons hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven, in combinatie met thuiswerken (in overleg)
 • Reiskostenvergoeding of auto van de zaak
 • Pensioenplan (volledig betaald door AKKA)
 • Opleidings- en studiemogelijkheden via de AKKA Knowledge HUB
 • Doorgroeimogelijkheden (in Nederland en Internationaal)
 • (Online) Netwerk/ meetup-opties
 • (Online) Team activiteiten 

 

Solliciteer vandaag!


Ben je klaar om je aan te sluiten bij AKKA? Solliciteer nu door op de sollicitatiebutton te klikken! Wil je het persoonlijker maken? Stuur je motivatie naar michelle.hermans@akka.eu. Ben je nog niet klaar om te solliciteren en wil je meer informatie? Neem voor meer informatie contact op met onze collega in Talent Acquisition, Michelle. Je kunt haar bereiken door een e-mail te sturen naar michelle.hermans@akka.eu of te bellen naar 06 53 57 63 44.

 

Apply in one click Apply for job opening

You may be interested in these openings