Senior Functioneel Tester

Permanent contract

Amsterdam / Utrecht

03/14/2023

Apply in one click Apply for job opening

Reference number

2022-23925

Category

Operations — Engineering/production

Business industry

Railway

Minimum level of education required

Bachelor Degree

Diploma specialization

Supply Chain/ Logistics
Information Technology

Minimum level of experience required

5 to 10 years

Languages

Dutch

Location

The Netherlands

Share this opportunity

Job description

Ben jij die kritische softwaretester met een agile mindset? Word jij blij van het werken met complexe systemen in rails en logistiek? Deel jij graag gevraagd en ongevraagd je kennis met collega’s? Lees dan snel verder en kom werken bij AKKODIS!

 
Het project

Als senior functioneel tester zorg jij ervoor dat ICT-systemen van onze klanten aan de gevraagde eisen voldoen en dat onze klanten altijd op ze kunnen bouwen. Je komt terecht in het professionele en gezellige team ‘Rails’ binnen de afdeling High Tech. Je gaat met je collega’s werken aan het gehele agile ontwikkeltraject: van refinement van de opdracht, het inplannen van de taken en het bouwen en testen tot en met het demonstreren van de geleverde functionaliteit aan stakeholders. Je houdt je in teamverband voornamelijk bezig met de benodigde testactiviteiten of helpt deze uit te voeren vanuit je specialisme. Als team streven wij naar verregaande automatisering van tests en naar gedeeld eigenaarschap op het gebied van kwaliteit en het vakgebied testen. AKKODIS heeft als organisatie al veel kennis en kunde in huis. Toch zoeken wij ook constant naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren. Als jij in staat bent ons daarin te helpen en snapt dat ons werk een wezenlijk maatschappelijk belang dient, ben jij voor ons de juiste match!

 
Met jouw kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied software testen, til je je agile-team naar een hoger niveau. Je verbetert het testproces, zet daarvoor exploratory en context-driven testing in en optimaliseert daarmee ook de kennis van het vakgebied.

Profile

Functie-eisen

- Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring als Functioneel Tester;
- Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
- Je bent gecertificeerd in ISTQB Foundation or TMap (minimaal).
- Je hebt ervaring met GUI en API testing, testautomatisering van back- en frontend en kennis van geautomatiseerde testtools zoals Robot, Selenium en SoapUI. Daarbij is het een pré als je ervaring hebt met Java.
- Je hebt kennis van continuous integration en ervaring met tools zoals Jenkins.
- Je hebt aantoonbare ervaring met het werken in een Agile- en/of DevOps omgeving.                                                    - Pré is wanneer je kennis hebt van de kracht van dashboarding en het inzichtelijk maken van test coverage.
- Je bent bereid om naast je primaire werkzaamheden bij te springen op andere werkzaamheden, als het team en/of het behalen van het sprint doel dat vraagt.
- Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

 

Waarmee kun jij het verschil maken?

Je bent een tester ‘op niveau’ en werkt actief aan de ontwikkeling van jezelf en je teamleden binnen het vakgebied software testen. Je communiceert open en actief en plant en organiseert je werkzaamheden op de juiste manier. Jouw analyse skills zorgen voor optimale tests en dragen bij aan de continue (door)ontwikkeling van onze diensten. Je onderhoudt zelfstandig en pro-actief contacten met de stakeholders in en rondom je team. Je volgt de moderne ontwikkelingen op het testvlak die ‘buiten’ plaatsvinden nauwlettend, en daardoor kent het vakgebied testen geen geheimen voor je. Je vindt het leuk om uit jezelf dergelijke vakmanschap en vakkennis te delen en organiseert daarvoor kennissessies.

 

Wat bieden wij?

Een dynamische omgeving waar we met veel rechtstreeks klantcontact samen in een ontspannen sfeer werken aan een veiliger vervoersystemen, meer specifiek.
Het betreft 1 FTE-functie-vervulling, waarbij 32-36 uur per week tot de mogelijkheden behoort.
Wij hechten zeer aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Dit helpt ons en onze medewerkers om goed in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de samenleving en op technische vernieuwingen.
Een marktconforme beloning

Standplaats: Amsterdam/Utrecht

 
Soliciteer nu!

Solliciteer nu door op de solliciteerknop te klikken! Wil je het nog persoonlijker maken? Stuur je motivatie naar rachid.kherrazi@akka.eu.

Apply in one click Apply for job opening

You may be interested in these openings