Senior Software Engineer

Fixed term contract

High Tech Campus 10, Eindhoven

04/18/2021

Apply in one click Apply for job opening

Reference number

2021-17117

Category

Operations — Engineering/production

Business industry

Other

Minimum level of education required

Bachelor Degree

Diploma specialization

Information Technology
Electronics
Computer Science

Minimum level of experience required

5 to 10 years

Contractual hours

Full time

Contract duration

1 year

Languages

English
Dutch

Location

The Netherlands

Share this opportunity

Job description

Vanwege groei in technische complexe projecten zijn we op zoek naar getalenteerde software professionals met een passie voor techniek. Denk aan innovatieve projecten voor de meest vooraanstaande (internationale) R&D bedrijven gevestigd in Nederland. Hierbij kun je denken aan bedrijven actief op het vlak van robotica, landbouw, maritiem & offshore, automotive, olie & gas en renewable energy, maar ook aan diverse innovatieve vooraanstaande kennisinstituten.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn AKKA Technologies! Een wereldleider binnen engineering consulting en R&D services; AKKA Technologies is al meer dan 30 jaar een trouwe partner van de grootste industriële spelers in hun digitale transformatie en gedurende hun hele product life-cycle. Onze 21.000 experts zorgen wereldwijd voor een versnelling van innovatie en time-to-market voor producten en services binnen de digitale, industriële wereld.

 

Onze waarden? Respect, durf en ambitie. Deze motiveren ons elke dag om de innovatie-uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Onze sterkte? Onze positie als globale leider in combinatie met onze nabijheid en persoonlijke aanpak!

 

Jouw uitdaging

Je gaat werken aan technische software applicaties zoals het bouwen van interfaces om embedded systemen bruikbaar te maken, simulatie software en/of realtime applicaties. Naast software ontwikkelen wordt van je gevraagd om als consultant actief te zijn: meedenken in het verhogen van de kwaliteit van zowel het product als de ontwikkelprocessen. Dit kan door jezelf actief te bemoeien met design en architectuur van de applicaties, maar ook door juist meer het agile scrum proces vorm te geven en verbeteren. De garantie die je krijgt: geen dag is hetzelfde.

Kort samengevat bestaat je takenpakket uit:

 • Implementeren software
 • Opzetten kwalitatief goede designs en software architectuur
 • Zorgdragen/borgen kwaliteit van de door jouw opgeleverde software en designs
 • Nadenken rondom thema’s als uitbreidbaarheid en onderhoudbaarheid
 • Proactief meedenken in verbetering software ontwikkeling (processen)
 • Actief kennisdelen

 

De projecten waaraan je werkt hebben doorgaans een hoog innovatief karakter en kunnen variëren van een jaar tot soms wel een paar jaar (bijv. van proof of concept tot daadwerkelijk productie waardig eindproduct). Je bent verantwoordelijk voor de softwareontwikkeling binnen een project en weet dit naar een goed en hoger niveau te brengen. Het kwalificeren, ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen vraagt om een abstract denkniveau en de capaciteit om dit te vertalen naar een praktische oplossing. Je werkt vaak samen in teamverband, deelt ideeën en gaat op zoek naar de best passende oplossingen.

Profile

Wie ben jij?


Als Software Engineer pas je jouw passie voor techniek toe bij verschillende projecten binnen dynamische klant omgevingen. Je weet jouw technische kennis domein overstijgend in te zetten bij de klant en je kunt op een gestructureerde manier software ontwikkelen. Bij voorkeur geef je gevraagd en ongevraagd advies en weet je collega’s te coachen, motiveren en begeleiden. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt verbeteringen aandragen. Jouw werk als consultant bestaat voor 50% uit vakmanschap en voor 50% uit soft skills. Naast een waardevolle bijdrage leveren aan projecten bij klanten, vinden we het ook belangrijk dat je betrokken bent bij AKKA. Wij hechten veel waarde aan het teamgevoel en wij verwachten van onze ervaren consultants dat zij hier een bijdrage aan leveren. Dit kan door middel van kennisdeling, mentorschap of coaching van je collega’s en uiteraard het bijwonen (en organiseren) van diverse social events.


Verder beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding Technische Informatica of vergelijkbaar op HBO- of WO-niveau
 • Minimaal 5 jaar professionele werkervaring met C++, C# of Java
 • Kennis van object georiënteerd programmeren en design
 • Ervaring met Agile scrum manier van werken
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

 

Wat mag je van ons verwachten?
AKKA biedt een technisch uitdagende omgeving waar jij via de diversiteit aan projecten het verschil kunt maken. Daarnaast geloven wij dat je als engineer nooit bent uitgeleerd en daarom krijg je bij ons de mogelijkheid om je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Binnen onze AKKA Knowledge HUB bieden we trainingen aan die aansluiten op jouw ambities.
Jij kunt als ervaren Engineer een prominente rol aannemen binnen het team. Onze Career Road Map biedt verschillende kansen; je kan actief deelnemen in kennisdeling, het begeleiden en coachen van studenten of Junior Engineers of door het vergroten van kansen voor AKKA.
 

Kort samengevat:

 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband 
 • Loopbaanopvolging door jouw AKKA Business Manager en HR Officer gedurende jouw carrière
 • Flexibele werktijden (in overleg)
 • Momenteel vooral thuiswerken i.v.m. COVID-19 en daarna werken op klantlocatie in de Eindhoven regio alsook op ons hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven, in combinatie met thuiswerken (in overleg)
 • Reiskostenvergoeding of auto van de zaak
 • Pensioenplan (volledig betaald door AKKA)
 • Opleidings- en studiemogelijkheden via de AKKA Knowledge HUB
 • Doorgroeimogelijkheden (in Nederland en Internationaal)
 • (Online) Netwerk/ meetup-opties
 • (Online) Team activiteiten 

 

Solliciteer vandaag!
Ben je klaar om je aan te sluiten bij AKKA? Solliciteer nu door op de sollicitatiebutton te klikken! Wil je het persoonlijker maken? Stuur je motivatie naar michelle.hermans@akka.eu. Ben je nog niet klaar om te solliciteren en wil je meer informatie? Bel Michelle op 06 53 587 63 44. 

Apply in one click Apply for job opening

You may be interested in these openings

Consultant HSE (H/F)

OPERATIONS — ENGINEERING/PRODUCTION

Fixed term contract

Genève / Geneva

Mar/12/2021